Taktil merking på flyplass

– Sitter som stein

Den taktile merkingen på Trondheim Lufthavn Værnes er over 4 år gammel og sitter fortsatt like godt. Avinor er storfornøyd. I snitt passerer rundt 12 000 mennesker gulvmerkingen daglig, mange av dem med trillekofferter. Belastningen er stor, men slitasjen minimal.

Taktila® har levert alt av taktil merking til flyplassen. Det dreier seg om ca. 10 000 elementer som er montert. Ikke et eneste element er skiftet ut, etter mer enn fire år sitter alle fortsatt slik de skal.

-Vi har ikke fått en eneste klage. Det sitter som det skal, ingen snubler i dem og renholdet går helt fint. Vi er veldig godt fornøyde, forteller Dordi Mortensen, Fagansvarlig Terminal ved Avinor Trondheim Lufthavn Værnes.

Dordi Mortensen er fornøyd med taktil merking
Dordi Mortensen, leder terminaltjenester ved Avinor Trondheim Lufthavn Værnes.

Det er ISS som er ansvarlig for renhold, og de har ingen problemer med å vaske over og rundt elementene som er limt fast i gulvflaten. Selv når elementene blir bløte er det fortsatt sklisikre. Det har heller ikke kommet klager fra folk som kommer med trillekofferter over merkingen. All merking er innenfor kravet og oppfyller behovet til svaksynte. Men de bygger også minimalt og er spesialdesignet slik at de ikke danner snublekanter og er til irritasjon for folk.

Dordi Mortensen er veldig tilfreds med samarbeidet Avinor har med Taktila®.
– Taktila® leverer når de skal, og det betyr veldig mye for oss. De har kompetanse, vet hva vi trenger og leverer etter forskriften, sier Mortensen.

Halstein Røkke jobber som fagansvarlig bygg ved Avinor Trondheim lufthavn Værnes, og oppsummerte det hele på en enkel, og grei måte;

– De sitter som stein, sier Røkke.

Se mer av den taktile merkingen som er gjort på flyplassen her.
taktil merking og trillekoffert gjennom heisen på Trondheim lufthavn Værnes.
Hard belastning av trillekofferter: Taktil merking ved heisen på Trondheim lufthavn Værnes.
Taktil merking, farefelt. Lyse varselindikatorer.
Det er også brukt lyse elementer på den taktile merkingen på flyplassen der hvor underlaget er mørkere.