INKLUDERENDE ARBEIDSLIV:

Sammen om en meningsfull og taktil vei

Entusiasmen står i taket rundt arbeidsbordet på Fides, arbeidsmarkedsbedriften i Stjørdal. Smilene og latteren sitter løst - mens gjengen gjør siste finish på elementene fra Taktila.

Populær arbeidsoppgave

Harry Gresseth, Fagansvarlig på VTA

Jobben de gjør for Taktila er svært «poppis». Jobben krever konsentrasjon og nøyaktighet, men byr også på sosialisering rundt arbeidsbordet. De faster tape på de taktile elementene, sorterer og pakker før de leveres klar til utsending på Taktilas lager, drøye kilometeren unna.

Taktila har et ønske om å alltid ha produkter på lager, så de kan levere raskt når bestillingene tikker inn. Det er ikke noe problem, Fides leverer jevnt og på tid.

Jeg var litt skeptisk i starten om vi skulle klare å få dette til, men det har gått veldig bra. Det jobbes godt her på huset og våre ansatte begynner å bli drevne, sier Harry Gresseth, Fagansvarlig på VTA

Meningsfull jobb

Fides og Taktila har gjennom mange år samarbeidet om å gi mennesker en meningsfull og forutsigbar arbeidshverdag. De taktile elementene er også med på å gi alle likeverdige muligheter for å kunne bevege seg fritt. Universell utforming på trapper, heis, ledelinjer i gulv og merking av glass gjør at mennesker med nedsatt syn kan bevege seg tryggere rundt både innen- og utendørs.

Det betyr mye for oss å få inn slike jobber som Taktila gir oss, sier Harry Gresseth.

Maler sørger for enkel applikasjon av tapen hver gang.

Helnorsk miljøvennlig produksjon

De taktile elementene er miljøvennlige og produseres i Norge. De lages av resirkulert hardplast fra for eksempel dashbordet på en bil som ikke lenger kjører på veien. Vi har alle et samfunnsansvar, både når det gjelder miljø – og medmenneskelighet.

Vi er opptatt av kvalitet, og det skal gjenspeiles i jobben som gjøres. Vi synes Fides gjør en fantastisk jobb for oss, de er nøyaktig, entusiastiske og leverer raskt, sier rådgiver for universell utforming Marit Kvål i Taktila.

Lars Meland arbeider raskt og har en pose med taktile elementer klar til levering.

Fornøyde samarbeidspartnere

Samarbeidet har fungert godt i flere år – og flere skal det bli i følge både Taktila og Fides.

Det betyr veldig mye med et arbeid som er forutsigbart og som går igjen. Vi er glade for samarbeidet vi har med Taktila. Vi har vært med lenge, og ser for oss at det kommer til å bli enda mer arbeid med dette fremover. Det jobbes nesten daglig med taktil merking rundt bordene her, og det spørres bestandig etter mer når det tomt for elementer, sier Gresseth.

NHO har et ønske om at næringslivet i Trøndelag skal gi folk som står utenfor arbeidslivet en mulighet til en meningsfull arbeidshverdag. 

Vi er selvsagt veldig glade for samarbeidet vi har med Fides, de er en profesjonell aktør som samarbeider godt med næringslivet og tilbyr en mangfoldig arbeidskraft. Mange står utenfor arbeidslivet, men ønsker å delta, det får de gjennom Fides. Dette er viktig både for enkeltmennesket og samfunnet, sier Marit.

Latteren sitter løst rundt arbeidbordet ved Fides.